Els museus i les col·leccions del Baix Empordà, a la Viquipèdia

29/11/2016 Cultura


El Museu de la Pesca de Palamós és un dels referents culturals del territori.

El Museu de la Pesca de Palamós és un dels referents culturals del territori.

L’enciclopèdia lliure Viquipèdia inclou ara articles en obert referents als museus i col•leccions del Baix Empordà. És una iniciativa del Consell Comarcal que, d’aquesta manera, vol donar a conèixer el patrimoni històric i cultural del territori. Els continguts provenen, en la seva majoria, del desplegable ‘Museus i col•leccions del Baix Empordà’, editat pel mateix Consell per difondre les dades, localització i activitats d’aquests equipaments.

Aquest projecte es realitza amb la col·laboració de l'Amical Wikimedia, una organització que promou l'ús de la Viquipèdia i la creació de continguts i informació en català dins i fora de la xarxa. En aquest mateix context ja s'ha treballat abans en altres iniciatives com la inclusió d'informació relativa als productes alimentaris de l'Empordà. tot i que el projecte inicial preveu la difusió d'aquesta informació en català, també es contempla la traducció de tots els continguts en espanyol, francès i anglès, adaptant així els articles als principals mercats que hi poden estar interessats. La gran majoria de museus i col·leccions inclosos en el llistat estan certificats amb el distintiu de qualitat turística en destinació SICTED. Aquest fet, segons el Consell Comarcal, realça el compromís del sector amb la qualitat turística i la competitivitat del territori.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...