Especialistes mèdics i esportius debaten sobre natació i salut en una jornada a l'hospital

21/11/2016 Societat


Miquel Sunyer, durant la seva ponència divendres a l'hospital de Palamós.

Miquel Sunyer, durant la seva ponència divendres a l'hospital de Palamós.

Professionals del món de la medicina i de l'esport van debatre divendres a Palamós sobre les principals patologies que sofreixen els practicants de la natació o el waterpolo, així com les maneres de prevenció i recuperació d'aquestes lesions. Les ponències formaven part de la jornada 'Natació i Salut', organitzada pel servei de rendiment i medicina esportiva de l'hospital de Palamós.

Hi van prendre part professionals de l'esport com Miquel Sunyer. Nedador de llarga distància en aigües obertes que, entre d'altres taravesses, ha fet l'anomenada Triple Corona: creuar el Canal de la Mànega, l'Everest dels nedadors, rodejar l'illa de Manhattan i travessar el Canal de Catalina, a Los Àngeles. És també l'impulsor del projecte de Vies Braves, la primera xarxa d'itineraris a mar obert de la Costa Brava.Les jornades 'Natació i Salut' també van comptar amb la jugadora de waterpolo Jennifer Pareja, plata en els Jocs Olímpics de Londres al 2012, or al Campionat del Món de Barcelona, l'any 2013 i medalles d'or i plata als europeus de Budapest i Màlaga, celebrats al 2014 i 2008, respectivament. Pareja va ser també nomenada Millor jugadora del món per la Federació Internacional de Natació, l'any 2013. Va venir a Palamós a parlar de les lesions vistes per qui les pateix i, ella, com a waterpolista d'elit n'ha sofert, malauradament, unes quantes.Durant la jornada van participar professionals sanitaris de l'hospital de Palamós com el Doctor Santiago Albors, traumatòleg i cirurgià ortopèdic, especialista en intervencions d’artroscòpies de l’espatlla, o els fisioterapeutes del SERME Oriol Comes i Josep M. Brancós. També hi van intervenir professionals d'altres centres com la Doctora Griselda Sirvent, metge rehabilitadora del Centre Integral de Medicina Esportiva, Traumatologia i Rehabilitació de Manresa, i de la selecció espanyola de waterpolo; i el doctor Albert Estiarte, adjunt a la Direcció General de la Fundació Althaia i metge de la selecció espanyola olímpica de waterpolo. Les jornades les organitzava el servei de rendiment i medicina esportiva de l'hospital de Palamós, creat fa uns anys, sota la marca Hospital Clínic-Costa Brava, l'oferta sanitària privada de l'hospital palamosí.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...