Preveuen començar la via verda Palamós-Sant Feliu l'any 2017

09/05/2016 Medi Ambient


Aspecte del darrer tram de carril bici que s'ha construït a Palamós.

Aspecte del darrer tram de carril bici que s'ha construït a Palamós.

La Generalitat preveu començar l’any 2017 el primer tram de les obres de la via ciclista entre Palamós i Sant Feliu de Guíxols. Aquest itinerari, de més de 12 quilòmetres de longitud, figura en un paquet d’actuacions que preveu crear 143 quilòmetres de noves vies verdes en els propers cinc anys, beneficiant directament 38 municipis de la demarcació de Girona. El tram de via ciclista entre Palamós i Sant Feliu de Guíxols donaria continuïtat al que ja existeix entre Palafrugell i Palamós.

Aquest es va inaugurar a començament de l'any 2009, en un projecte lligat al desdoblament de la carretera C-31 en aquest mateix tram. La crisi econòmica va fer que la continuïtat d'aquesta via verda quedés interrompuda. Ara, la Generalitat ho reprèn amb un ambiciós projecte que, en col·laboració amb la Diputació de Girona i el Consorci de les Vies Verdes, preveu crear 143 nous quilòmetres de vies ciclistes a les comarques gironines, en els pròxims cinc anys. De totes les actuacions previstes, la que ens toca més d'aprop és l'itinerari entre Palamós i Sant Feliu de Guíxols. El trajecte, de 12 quilòmetres i mig de longitud, es dividiria en quatre trams i suposaria una inversió de 3'6 milions d'euros, segons la Generalitat. Cal recordar que el Govern ha subvencionat recentment el condicionament d'un tram de carril bici que enllaça la zona de Sant Joan, punt d'origen de la via verda que va a Palafrugell, amb el límit del municipi de Calonge. Aquesta actuació ha costat 71 mil euros, 52 mil finançats pel Departament de Territori i Sostenibilitat, i 19 mil aportats per l'Ajuntament de Palamós en col·laboració amb el Consorci de les Vies Verdes. L'objectiu d'aquests projectes és potenciar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, tant per a la mobilitat quotidiana com per a usos turístics, esportius o de lleure.


Mapa Vies Verdes.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...