Annasse Mahboub, la perla de l'AA Palamós

27/04/2016 Esports

Mahboub, atravessant la meta en la prova que el convertia en campió del Món de Cros Escolar el passat cap de setmana a Budapest. (Foto: Wangconect.)

2016 està sent, de moment, un any rodó per al corredor juvenil de l’Associació Atlètica Palamós, Annasse Mahboub. El jove atleta, nascut l’any 1999, està mostrant una trajectòria ascendent imparable que aquest passat cap de setmana l’ha portat a guanyar el Campionat del Món de cros en la categoria escolar, que s’ha disputat a la capital hongaresa, Budapest.

Prèviament a això, però, Mahboub ja havia donat sobrades mostres de la seva vàlua amb excel·lents resultats en les proves de la seva categoria. Aquest passat hivern, en la temporada de pista coberta es va proclamar campió de Catalunya dels 3.000 metres llisos, a Sabadell, i campió d'Espanya en la competició que es va fer a Salamanca. El fondista de l'Associació Atlètica Palamós ha donat també bones prestacions en el cros, aconseguint el Campionat de Catalunya, disputat a Girona, i la segona plaça en l'estatal que va tenir lloc a Burgos. Aquest mateix mes d'abril, a banda del Mundial escolar, ha aconseguit també el Campionat d'Espanya de fons en pista. No falta qui estableix paral·lelismes amb Adel Mechaal i animen Mahboub a començar a provar el mig fons. El seu entrenador, Josep Carballude, creu que en aquesta etapa és millor que el noi treballi les curses de fons, abans de decidir si en el futur pot combinar-ho amb proves més curtes.

Annasse Mahboub practica l'atletisme des dels 11 anys. Temporalment ho va deixar pel futbol però va acabar veient que córrer era la seva vocació. Ara compagina entrenaments i competicions amb els estudis de batxillerat, i quan acabi vol fer la carrera d'Educació Física.