Palamós reconeix els 50 anys de Gespa Teatre amb la Medalla de la Vila.

26/02/2015 Cultura


Imatge d'arxiu d'una representació d'Els Pastorets, a càrrec de Gespa Teatre. (Foto: Gespa).

Imatge d'arxiu d'una representació d'Els Pastorets, a càrrec de Gespa Teatre. (Foto: Gespa).

L’Agrupació Teatral La Gespa celebra aquest 2015 els seus 50 anys d’història i l’Ajuntament de Palamós li ho ha volgut reconèixer. El Ple municipal celebrat aquesta setmana ha acordat concedir-li la Medalla de la Vila, per la seva llarga dedicació a difondre la cultura des del món del teatre amateur.

L'any 1965 un grup de joves provinents del grup de teatre Calderón, que s'havia dissolt un any abans, van començar les representacions de l'obra Els Pastorets. Al 1969 interpreten 'El més petit de tots', també de Folch i Torras, sota el nom d'Agrupació Teatral del Cine Club Palamós i entren en la dinàmica de posar en escena petites obres d'entreteniment. La fundació de l'entitat com a Grup Escènic Palamosí GESPA arribaria l'any 1970, quan la formació es decanta ja per un teatre més compromès, coincidint amb els últims anys del franquisme. D'aquesta època, 1974, data el Primer Concurs de Teatre Infantil i Juvenil, que encara perdura avui amb el format de mostra. L'activitat de Gespa va tenir un parèntesi entre els anys 1987 i 2000 a causa de la reforma de l'edifici de la casa de cultura La Gorga. Amb la represa, l'any 2001 arriba una nova versió d'Els Pastorets i, fins al dia d'avui, una trajectòria de producció teatral que ha anat creixent en quantitat i, sobretot, en qualitat. Coincidint amb l'any del cinquantenari de Gespa Teatre, el Ple de l'Ajuntament de Palamós va aprovar dimarts per unanimitat la concessió de la Medalla de la Vila. La regidora de Cultura, Gràcia Artigas, va destacar durant el Ple el compromís de Gespa Teatre amb la dinamització cultural del municipi.La Medalla de la Vila de Palamós és la condecoració municipal de grau més elevat que es pot concedir a una entitat local. L'acte públic de lliurament es fara el divendres 20 de març, a les vuit del vespre, al teatre La Gorga. Recordem també que Gespa Teatre ha programat una sèrie d’actes commemoratius del seu cinquantenari, que començaran el darrer cap de setmana del mes de març.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...