24 noves places ocupacionals per a la Fundació Vimar.

15/01/2015 Societat


L'espai de la Bòbila Nova de Palafrugell. (Foto: Fundació Vimar).

L'espai de la Bòbila Nova de Palafrugell. (Foto: Fundació Vimar).

La Fundació Vimar presenta avui el seu nou centre ocupacional La Bòbila Nova, a Palafrugell. Es tracta d’un espai amb capacitat per a 24 places d’atenció diurna a persones amb discapacitat psíquica del Baix Empordà. Condicionar el local, cedit per l’Ajuntament de Palafrugell, ha costat 360 mil euros finançats per aquest municipi i la Diputació de Girona. El centre ocupacional donarà servei a usuaris amb discapacitació, que estan en edat laboral i que han acabat el període de formació corresponent.

Fins fa poc, el Baix Empordà tenia un dèficit de places ocupacionals per a persones discapacitades que ja han completat la seva formació a l'escola especial Els Àngels, a Palamós. Si no hi ha un lloc on puguin tenir una activitat ocupacional, l'alternativa per a les famílies és tenir-les a casa. El problema s'ha anat resolent perquè l'any passat Vimar ja va poder crear 16 places a Santa Cristina d'Aro, a les quals afegeix ara aquestes 24 de Palafrugell. Jordi Sistach, vicepresident de la Fundació Vilagran-Maristany, parla del perfil dels usuaris que podran utilitzar aquest servei.En el cas de La Bòbila Nova ens referim a un local de més de 500 metres quadrats que l'Ajuntament de Palafrugell va cedir a la Fundació Vimar l'any 2007. Quatre anys després es va fer la primera fase de les obres, subvencionada íntegrament per la Diputació de Girona i que va pujar a 120 mil euros. L'any passat, Vimar va firmar un conveni amb l'Ajuntament de Palafrugell i la mateixa Diputació, que va permetre disposar dels 240 mil euros restants que calien per a acabar les obres i equipaments. Les feines van finalitzar al novembre i el nou espai ocupacional per a discapacitats psíquics de la comarca es presenta avui en un acte que es farà a dos quarts de sis de la tarda. Jordi Sistach diu que el projecte no hagués estat possible sense la col·laboració entre institucions.La Fundació Vimar, que té la seva seu a Palamós, compta amb set espais destinats a les persones amb discapacitació psíquica del Baix Empordà. Aquí hi comptem llars-residència i espais ocupacionals, bàsicament. Actualment, Vimar dóna servei a un total de 83 persones.


Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...