El propietari de la pastisseria Can Joan, reconegut com a Mestre Artesà.

30/10/2014 Societat


Joan Jurado, a l'esquerra, rebent el diploma de mans del conseller Pelegrí. (Foto: Gencat).

Joan Jurado, a l'esquerra, rebent el diploma de mans del conseller Pelegrí. (Foto: Gencat).

El pastisser de Palamós Joan Jurado, de la pastisseria Can Joan, ha rebut aquesta setmana el Diploma de Mestre Artesà Alimentari, que concedeix el Govern de la Generalitat. Jurado ha estat reconegut conjuntament amb sis pastissers més del país. Aquest diploma li premia la creativitat i coneixement en el camp de l’artesania alimentària, i li va lliurar el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Josep Maria Pelegrí.

Joan Jurado va rebre el guardó aquest passat dilluns. Avui s'ha mostrat agraït i satisfet per aquest diploma que considera un reconeixement al paper que juga la pastisseria en el món de la gastronomia. Escoltem Joan Jurado, de la pastisseria Can Joan de Palamós.



Ja fa 21 anys que Joan Jurado va obrir la pastisseria Can Joan, a la cantonada del passeig del Mar amb el carrer d'Enric Vincke. Abans d'establir-se aquí havia treballat en establiments de Palafrugell i de Lleida. Aquest pastisser va començar en l'ofici a l'edat de 13 anys i ja en fa 50 que s'hi dedica. Es consideren mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits professionals, que han exercit durant un mínim de quinze anys i que disposen del corresponent carnet d'artesà. Aquest reconeixement s'atorga des de l'any 1987. En l'acte celebrat dilluns es va lliurar a vuit pastissers, vuit forners, nou cansaladers i xarcuters, dos xurrers i un formatger,



Totes les notícies:

Fem servir cookies per a millorar els nostres serveis, cerques i informació mostrada. Si segueix navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Aquest missatge no es tornarà a mostrar.

Més informació...