Agenda

 • Visita guiada a la subhasta del peix
  Dia i hora: de dilluns a divendres, a partir de les 16.30h
  Lloc: Llotja del peix
  Organitza: Museu de la Pesca-Espai del Peix
  14/08/2017 - 16:30
  De dilluns a divendres , a partir de les 16.30h podeu fer una visita guiada a la subhasta del peix a la llotja de Palamós.
  A través d'uns audiovisuals, plafons expositius i l'acompanyament en tot moment d'un guia, s'explica en directe el funcionament de la subhasta i l'origen de les espècies que s'hi veuen, les embarcacions que les capturen, els caladors on treballen els pescadors i com s'organitzen entorn de la confraria.
  Preu: 1,5 euros. Cal una inscripció prèvia al Museu de la Pesca. Telèfon 972 600 424.
  Organitza: Museu de la Pesca
 • Visita guiada amb tastet Gamba de Palamós
  Dia i hora: els dimarts a les 18.00h
  Lloc: Museu de la Pesca
  Organitza: Museu de la Pesca
  15/08/2017 - 18:00
  La Gamba de Palamós és un producte reconegut a tot el món. Els pescadors l'extreuen dels caladors propers al municipi, a més de 400 metres de profunditat. És un recursos fràgil i valuós que, de forma pionera a la Mediterrània, a'ha començat a gestionar mitjançant un Pla de Gestió i la implantació d'una Marca de Garantia.
  El Museu de la Pesca proposa una visita guiada per conèixer a fons, de la mà d'un pescador i guia experts del port, l'interessant món de la gamba de Palamós. La visita a l'exposició permanent del Museu de la Pesca i a les Barques del Peix, s'acompanya d'una visita a la llotja del peix per conèixer com es comercialitza a la subhasta. Finalment els visitants tastaran la gamba de Palamós a l'Espai del Peix mentres coneixen els mètodes més adequats per cuinar aquest crustaci, autèntic or vermell de la flota pesquera de Palamós.
  Dia: Dimarts
  Hora: 18.00 a 19.00 h
  Preu: 7€ adult | 5€ menors
 • Gimnàstica i tallers infantils a l'Àrea Activa de la platja Gran
  Dia i hora: diari, de 09.30h a 13.30h i de 17.00h a 18.30h
  Lloc: Àrea Activa platja Gran
  Organitza: Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Palamós
  16/08/2017 - 09:30
  Cada dia, de 9:30h a 10:30h , a l'Àrea Activa de la platja Gran de Palamós es fa una hora de gimnàstica suau. A partir de les 10:30h i fins a les 13:30h, tallers infantils i jocs. Els tallers infantils també estan oberts a la tarda, de les 17.00h a les 18.30h.
  Totes les activitats són gratuïtes.
  Són les activitats diàries de l'Àrea Activa de la platja Gran.
  Organitza: Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Palamós
 • Petits xefs a l'Espai del Peix
  Dia i hora: de dilluns a divendres, a les 10.15h
  Lloc: Espai del Peix
  Organitza: Museu de la Pesca-Espai del Peix
  16/08/2017 - 10:15
  Si tens entre 8 i 14 anys, gaudeix d’un estiu diferent tot aprenent a cuinar els millors plats i a elaborar les millors receptes amb peix de la nostra costa. Els monitors-cuiners de l'Espai del Peix us faran gaudir de la cuina marinera mentre apreneu a diferenciar les espècies, domineu les tècniques de cocció, manipuleu el peix, descobriu els secrets més ben guardats dels millors cuiners... i us emporteu el dinar a casa!.
  L’objectiu de l'activitat és familiaritzar els participants amb el peix a partir de receptes proposades pels mateixos nens i nenes i amb l’assessorament dels cuiners de l’Espai del Peix. D'aquesta manera incorporen més fàcilment el peix a la seva alimentació diària.
  Dia: De dilluns a divendres
  Hora: 10.15 a 13.15 h
  Preu: 1 dia 12€, 1 setmana (5 dies) 50€, 1 mes 180 €. Places limitades. Cal reserva prèvia al Museu de la Pesca
 • Peix blau: visita guiada amb tastet
  Dia i hora: els dimecres a les 18.00h
  Lloc: Museu de la Pesca
  Organitza: Museu de la Pesca
  16/08/2017 - 18:00
  Sardines i seitons, el conegut com a peix blau, són les principals espècies comercialitzades per la Confraria de pescadors de Palamós. Es pesquen de nit, amb l’art de l’encerclament, en grans quantitats, especialment durant els mesos de primavera i estiu. Són un aliment molt saludable, que aporta proteines i greixos molt beneficiosos al nostre organisme. Per això la població consumeix aquest peix abastament.
  Vista la importància d’aquest producte en la nostra societat, el Museu de la Pesca us proposa un viatge guiat al món del peix blau per descobrir els secrets que s’hi amaguen, la forma de pescar-lo i subhastar-lo, les diferències entre les espècies i, sobretot, el seu potencial a la cuina. De la mà dels cuiners de l’Espai del Peix i de la degustació d'algunes receptes, el visitant gaudirà amb aquest producte econòmic, saludable, saborós i nutritiu.
  Dia: Tots els dimecres no festius
  Hora: 18:00 a 19:00 h
  Preu: 6 € adults | 3 € menors
 • Taller de nusos mariners per a nens i nenes
  Dia i hora: els dimecres a les 18.15h
  Lloc: Museu de la Pesca
  Organitza: Museu de la Pesca
  16/08/2017 - 18:15
  Els nusos són elements imprescindibles per a la seguretat d’un vaixell. N’hi ha centenars de diferents i moltes combinacions possibles. Els mariners i pescadors en saben molt de fer nusos, i els de Palamós volen que tu també en conveteixis en tot un expert.
  Tot aprofitant l’exposició temporal que trobaràs al Museu de la Pesca, et proposem un taller didàctic molt divertitper introduir-te en el món dels nusos mariners. Aprendràs, amb un cap a la mà – en mar, a les cordes en diuen caps –, que fent-li tot de voltes, els nusos poden servir per aconseguir moltes coses, fins i tot per decorar. Sempre és bo saber fer un nus!
  T’apuntes?
  Dia: tots els dimecres no festius
  Hora: 18.15 a 19.15 h
  Preu: 2 €. Els menors hauran d'anar acompanyats d'una adult
  Nota: També podeu gaudir d'un taller de nusos mariners adreçat a adults tots els dilluns
 • Visita guiada a les Barques del Peix
  Dia i hora: de dilluns a dijous a les 19.45h
  Lloc: Museu de la Pesca
  Organitza: Museu de la Pesca
  16/08/2017 - 19:45
  Des que surten a mar fins que tornen a port, els pescadors duen a terme tasques molt variades per portar el peix en terra. Moltes d'elles, no obstant, són desconegudes per molta gent. Amb la visita a les Barques del Peix, l'extensió flotant del Museu de la Pesca, volem descobrir aquesta feina i parlar del dia a dia d'un pescador a bord, tot recorreguent els diferents espais de treball de dues embarcacions professionals: La Gacela i la Estrella Polar.
  Aquest recorregut permetrà conèixer les principals tècniques de pesca dels pescadors catalans, les característiques de cada embarcació i els mètodes de construcció, el dur treball a bord, el repartiment de responsabilitats o la vida quotidiana mentre naveguen.
  Per un moment, ens posarem en la pell dels pescadors palamosins per poder valoritzar, en definitiva, la seva feina diària i el producte del seu treball.
 • Ruta artística“El Palamós dels artistes: J.M. Sert, I.Hermes Vermey, E.Torroella
  Dia i hora: els dijous a les 17.30h
  Lloc: Museu de la Pesca
  Organitza: Museu de la Pesca
  17/08/2017 - 17:30
  Ruta artística per difrents espais emblemàtics de la vila de Palamós per posar en valor artistes vinculats estretament amb el municipi i donar a conèixer la seva obra.
  La ruta visitarà la sala de plens de l'Ajuntament de Palamós per contemplar la pintura que la presideix: "La República dels Pescadors" de Josep Maria Sert; es desplaçarà fins a l'església parroquial per parlar dels orígens i la inconografia del retaule de l'altar major, obra del neerlandés Issac Hermes Vermey de les darreries del s. XVI; finalment acabarem a la Capella del Carme per visitar l'exposició permanent dedicada a l'obra d'Ezequiel Torroella.
  Horari: Dijous, de 17.30 a 19 h
  Preu: Gratuït
 • Visita guiada al Museu de la Pesca
  Dia i hora: dilluns i dijous a les 18.00h
  Lloc: Museu de la Pesca
  Organitza: Museu de la Pesca
  17/08/2017 - 18:00
  El Museu de la Pesca és únic a la Mediterrània en la seva especialitat. La seva exposició permanent vol acostar al visitant el passat i el present de la pesca marítima, i reflexionar plegats sobre el seu futur.
  A través d'un pròleg audiovisual i de 5 àmbits, la visita guiada descobreix diferents aspectes - algunes d'ells força desconeguts per la societat - d'aquesta activitat i d'aquest ofici, des del seu orígens mil•lenaris fins a l'actualitat: els peixos del nostre mar, els espais de pesca, els oficis relacionats amb el mar, la vida quotidiana dels pescadors, les embarcacions, els ormeigs, les tècniques i la tecnologia, entre altres temes apassionants.
  La visita mostra un món pesquer actiu i viu, com es pot comprovar diàriament al moll pesquer de Palamós.
  Dia: Dilluns i dijous
  Hora: 18 - 19.30h
  Preu: 3 € (entrada gratuïta al Museu de la Pesca)
 • Showcooking de cuina històrica
  Dia i hora: els dijous a les 20.00h
  Lloc: Espai del Peix
  Organitza: Museu de la Pesca-Espai del Peix
  17/08/2017 - 20:00
  Participa en aquest viatge gastronòmic a la història de la cuina del peix del nostre territori. El mar ha estat una font molt important d'aliment des de la més remota antiguitat. El peix ha format part de la dieta quotidiana de tots els pobles i cultures, des dels ibers, passant per grecs, romans i el període medieval i modern. També han cuinat i menjat peix col•lectius diversos, com els monjos dels monestirs, o els mateixos pescadors.
  Tot plegat ens ha llegat un patrimoni gastronòmic ric i autèntic, que avui recuperem a partir de les restes arqueològiques, de la iconografia i, sobretot, de les fonts clàssiques i medievals. Sabeu que el primer llibre de cuina europeu era català i recollia moltes receptes de peix?
  La sessió de demostració i degustació se centra en la història de la cuina i en les cuines amb història, tot proposant plats procedents des del període clàssic fins a l'Edat Mitjana.
  Dia: Dijous no festius
  Hora: 20.00 - 22.00 h
  Preu: 20€
 • Showcooking de cuina marinera a l'Espai del Peix
  Dia i hora: divendres i dissabte a les 20.00h
  Lloc: Espai del Peix
  Organitza: Espai del Peix - Museu de la Pesca
  18/08/2017 - 20:00
  Divendres i dissabte hi ha Showcooking de cuina marinera amb peix de la Confraria de pescadors de Palamós, a l'Espai del Peix.
  El show cooking és una activitat de demostració i degustació en directe de cuina marinera tradicional, la dels nostres pescadors, elaborada amb peix de la llotja de Palamós. A partir de l'explicació en directe, les propostes gastronòmiques de cada sessió remarquen el potencial de diferents productes pesquers de la llotja, especialment d'aquells menys cotitzats o coneguts.
  Showcooking de cuina marinera, divendres i dissabte de 20.00h a 22.00h. El preu és de 20€. Més informació al Museu de la Pesca. Telèfon 972 600 424.
 • Excursió guiada camí de ronda Castell a Cala Estreta
  Dia i hora: dissabte 19 d'agost -matí
  Lloc: sortida platja de Castell
  Organitza: Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós
  19/08/2017 - 10:00
  Dissabte, una nova proposta del programa "Aquest estiu descobrim el litoral" organitzat per l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós.
  Una excursió guiada pel camí de ronda que va de Castell a Cala Estreta, una nova oportunitat per conèixer l'espai natural Castell-Cap Roig.
  Una proposta del programa d'activitats "Aquest estiu.. descobrir el litoral".
  L'activitat és gratuïta, però és imprescindible fer la inscripció prèvia a l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós, a través del telèfon 618854107, o per correu electrònic naturapalamos@gmail.com.
  Organitza: Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós.
 • Taller de cuina del peix per a famílies
  Dia i hora: els dissabtes a les 10.30h
  Lloc: Espai del Peix
  Organitza: Museu de la Pesca-Espai del Peix
  19/08/2017 - 10:30
  Sessions de formació i aprenentatge que tenen per objectiu difondre i valoritzar lacuina tradicional i la gastronomia dels productes del mar comercialitzats a la llotja de Palamós, especialment aquelles espècies més desconegudes pels consumidors o menys cotitzades als mercats i les peixateries.
  Els participants treballaran activament en l'elaboració de diferents plats de peix de tradició marinera del nostre territori, sota la direcció dels cuiners de l'equipament i altres professionals col•laboradors de l'Espai del Peix.
  Dia: Tots els dissabtes no festius
  Hora: 10.30 - 12.00 h
  Preu: 10 €. Menors acompanyats d'un adult: 2,5 €. Gratuït pels menors amb el carnet del Club Súper 3
 • Visita guiada al castell de Sant Esteve
  Dia i hora: els dissabtes a les 19.00h
  Lloc: castell de St.Esteve a La Fosca
  Organitza: Museu de la Pesca
  19/08/2017 - 19:00
  El Museu de la Pesca organitza una visita guiada gratuïta al Castell de Sant Esteve de Mar, nou emblema de la vila de Palamós i recentment consolidat i restaurat en el marc del programa Romànic Obert.
  El castell de Sant Esteve se situa en un indret privilegiat, sobre la platja de la Fosca, amb unes vistes extraordinàries a la façana marítima de la vila de Palamós.
  La visita guiada donarà a conèixer la història del castell des dels seus orígens, interpretarà la seva estructura a partir de les restes consolidades i ajudarà a comprendre les diferents funcions que va complir fins al seu abandó final a la dècada de 1960. Alhora, s’emmarcarà la importància de Sant Esteve per a l’origen de la vila de Palamós, quan el rei Pere II el Gran el 1277 el va comprar per fundar al territori un port per als seus vaixells.
  Dia: Dissabte
  Hora: 19 a 20 h
  Preu: Gratuït
 • Farcell de jocs amb Fefe
  Dia i hora: dissabte 19 d'agost a les 19.00h
  Lloc: passeig del Mar - escenari
  Organitza: Àrea de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament de Palamós
  19/08/2017 - 19:00
  Per dissabte, a les 19.00h, l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Palamós ha organitzat una activitat per a grans i petits : "Farcell de jocs amb Fefe". Tota una mostra de jocs de fusta que ens recorden aquells jocs dels pares i avis, i que ara podeu jugar tots plegats.
  Dissabte, a la zona de l'escenari del passeig del Mar.
  Organitza: Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Palamós
 • La cuina del peix a través dels cinc sentits
  Dia i hora: els dissabtes a les 20.00h
  Lloc: Espai del Peix
  Organitza: Museu de la Pesca-Espai del Peix
  19/08/2017 - 20:00
  Sessió de demostració i degustació de cuina marinera per activar al màxim tots els nostres sentits. Cinc plats, elaborats de forma tradicional o innovadora amb cinc espècies diferents, i el tast de dos varietats de vins, faran jugar tots els sentits: el gust, el tacte, l'olfecte, l'oïda i la vista.
  L'activitat es dur a terme en una càlida atmòsfera de capvespre a l'Espai del Peix, amb les barques i la badia de Palamós com a escenari privilegiat per gaudir al detall dels sabors de la cuina marinera.
  Dia: Dissabte
  Hora: 20.00 - 22.00 h
  Preu: 25?
 • Ballada d'estiu al passeig
  Dia i hora: diumenge 20 d'agost a les 20.00h
  Lloc: passeig del Mar
  Organitza:Agrupació Sardanista Costa Brava
  20/08/2017 - 20:00
  Diumenge a les 20.00h i al passeig del Mar: ballada de sardanes amb la Cobla Baix Empordà.
  Organitza: Agrupació Sardanista Costa Brava.
 • Biblioplaça al barri del Tenis
  Dia i hora: del dilluns 21 al divendres 25 d'agost, de les 18.30h a les 20.30h
  Lloc: plaça de Vila-romà
  Organitza: Biblioteca Lluís Barceló i Bou.
  21/08/2017 - 18:30
  La Biblioplaça tanca el seu periple per les places dels barris de Palamós.
  De dilluns 21 a divendres 25 d'agost, la carpa i el personal de la Biblioplaça estarà a la plaça de Vila-romà, al barri del Tenis.
  Dilluns, dimarts, dimecres i divendres, de les 18.30h a les 20.30h.
  Consultar llibres, revistes i premsa diària, a més d'activitats de dinamització lectora són les propostes que porta la Biblioplaça.
  Una iniciativa de la Biblioteca Lluís Barceló i Bou que apropa la biblioteca als barris més allunyats de la biblioteca municipal.
 • Taller de nusos mariners al passeig
  Dia i hora: dimarts 22 d'agost a les 19.00h
  Lloc: passeig del Mar, davant Oficina de Turisme
  Organitza: Àrea de Turisme i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palamós.
  22/08/2017 - 19:00
  Dimarts , hi ha taller familiar de nusos mariners al passeig del Mar, a les 19.00h al passeig del Mar, davant l'Oficina de Turisme.
  Organitza: Àrea de Turisme i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palamós.
 • The Covers Band en concert familiar
  Dia i hora: dimecres 23 d'agost a les 19.00h
  Lloc: escenari del passeig del Mar
  Organitza: Àrea de Turisme i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palamós
  23/08/2017 - 19:00
  Dimecres, a les 19.00h i a l'escenari del passeig del Mar, el grup The Covers Band actuen en un concert de petit format, apte per a tota la família.
  El concert és gratuït.
  Organitza: Àrea de Turisme i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Palamós
 • Ballada d'estiu al passeig amb La Principal de La Bisbal
  Dia i hora: dimecres 23 d'agost a les 22.00h
  Lloc: passeig del Mar
  Organitza: Agrupació Sardanista Costa Brava
  23/08/2017 - 22:00
  Dimecres a les 22.00h, ballada d’estiu al passeig del Mar amb la cobla La Principal de La Bisbal
  Organitza: Agrupació Sardanista Costa Brava.
 • Ruta literària en català "El Palamós de Truman Capote"
  Dia i hora: divendres 25 d'agost a les 18.15h
  Lloc: sortida del Museu de la Pesca
  Organitza: Museu de la Pesca
  25/08/2017 - 18:15
  Divendres, el Museu de Pesca recupera una de les rutes guiades amb més èxit.
  La ruta literària en català "El Palamós de Truman Capote". Una ruta que rememora l'arribada a Palamós de l'escriptor nord-americà Truman Capote, on va passar tres temporades -les primaveres i estius de 1960, 1961 i 1962- tot cercant la tranquil·litat necessària per a escriure la seva obra mestra: "A sang freda".
  El recorregut explica què va poder veure i viure aquest geni de la literatura i excèntrica celebrity de l'època, amb quins personatges va coincidir a Palamós, per on es movia, què li agradava, les seves excentricitats, en definitiva, un recorregut interpretatiu pels espais palamosins que va trepitjar Capote.
  Les places són limitades i cal fer la reserva prèvia al Museu de la Pesca, telèfon 972 600 424.
  El preu és de 5 euros pels adults i de 3 pels menors acompanyats.
 • Coral Polifònica de Puig Reig
  Dia i hora: dissabte 26 d'agost a les 20.30h
  Lloc: teatre La Gorga
  Organitza: Joventuts Musicals de Palamós.
  26/08/2017 - 20:30
  Dissabte, actuació de la Coral Polifònica de Puig Reig al teatre La Gorga.
  A partir de les 20.30h, comença el concert d’aquesta reconeguda formació coral, destacada amb la Creu de Sant Jordi, i que ha interpretat el seu repertori en escenaris d’arreu d’Europa, d’Amèrica i d’Àsia.
  El preu de l’entrada és de 15 euros. Pels socis de Joventuts Musicals, de 8 euros.
  Les entrades estab disponibles a través del web festivalguitarragirona.es
  Organitza: Joventuts Musicals de Palamós, dins el programa del Festival de guitarra de Girona.
 • Botifarrada solidària Oncolliga
  Dia i hora: dimecres 30 d'agost a les 20.00h
  Lloc: passeig del Mar
  Organitza: delegació a Palamós de la Fundació Oncolliga
  30/08/2017 - 20:00
  Dimecres a les 20.00h hi ha botifarrada solidària al passeig del Mar, a benefici de la Fundació Oncolliga Girona.
  El preu del tiquet per la botifarrada és de 5 euros. Es poden comprar anticipadament a la perruqueria Cebado, del carrer d’Enric Vincke. També a través de la delegació a Palamós, Hortènsia Doporto, telèfon 972 31 70 24 / 649 631 697.
  A les 22.00h, una ballada de sardanes i sortejos de diferents premis tancaran la vetllada solidària, organitzada per la delegació a Palamós de la Fundació Oncolliga, la Colla de geganters i grallers de Palamós i l’Agrupació Sardanista Costa Brava.
 • Inscripcions als cursos de català 2017-2018
  Dia i hora: del 4 al 8 de setembre, de les 11.30h a les 13.00h
  Lloc: Servei Local de Català - Aula d'Aprenentatge
  04/09/2017 - 11:30
  El Servei Local de Català posa en marxa el nou curs 2017-2018.
  Del 4 al 8 de setembre es fan les proves de col·locació, recordeu que us cal concretar l'hora.
  També fins al divendres 8 de setembre, els alumnes antics poden fer les inscripcions als nivells d'aquest any.
  Les inscripcions pels alumnes nous es podran fer del 12 al 22 de setembre.
  L'horari per poder fer les inscripcions és de les 11.30h a les 13.00h.
  Per a més informació us heu d'adreçar al Servei Local de Català de Palamós, al carrer de la Riera 31, a l'antiga escola Vila-romà. Telèfon 972 60 09 90.
  Correu electrònic: palamos@cpnl.cat